четвер, 2 лютого 2017 р.

Безпечний інтернет


         9 лютого 2010 року в Україні впреше пройшов День безпечного Інтернету. Вперше ідея відзначати цю дату була висунута Єврокомісією ще у 2004 році, а функції основного координатора руху були покладені на Insafe – європейську мережу організаційних центрів з пропаганди безпечного, свідомого користування Інтернетом та мобільним зв’язком.
     Україна долучилася до цього процесу лише в 2008 році. Тоді була створена Коаліція за безпеку дітей в Інтернеті. Був створений сайт Onlandia, на якому можна знайти ретельно розроблені «інструктажі з техніки безпеки» знаходження в Інтернет для всіх категорій населення, завантажити спеціальну «дитячу» версію електронної пошти, вільну від вірусів і спаму.
Цікаві цифри, факти, події :

 78% українських дітей старше 6 років користуються Інтернетом;
 24% батьків не знають про те, що їхні діти виходять в Інтернет через мобільні телефони;
 9% батьків не підозрюють, що їхні діти виходять в Інтернет через мобільні телефони батьків;
 8% батьків не знають, що їхні діти відвідують Інтернет-клуби;
 27% дітей зізналися, що в Інтернеті з ними контактували незнайомці, 30% з них пішли на контакт;
 28% висилали фото віртуальним знайомим;
 7% ділилися в Інтернеті інформацією про сім’ю.

Поради батькам: 


  

Будьте другом своїй дитині. Проявляйте зацікавленість її захопленнями і обговорюйте проблеми, що виникають. Якщо Ви зможете стати тією людиною, якому Ваша дитина довіряє, їй не доведеться шукати підтримки у віртуальних друзів.
 Установіть комп’ютер в місці, доступному всім членам родини. Це значно полегшить контроль за його використанням.
 Складіть правила безпечної поведінки в Інтернеті, в яких будуть перераховані вимоги, що стосуються користування Інтернетом, а також алгоритм дій дитини при зіткненні з небезпечним незнайомцем або сексуальним домаганням.
 Напишіть ці правила на папері і прикріпіть біля комп’ютера!
 Попросіть Вашу дитину нікому не повідомляти особисте: ім’я, вік, номер телефону, домашню адресу, номер школи. Поясніть, що не слід висилати свої фотографії людям, з якими вона познайомилась в Інтернеті.
 Попросіть Вашу дитину відразу ж розповідати Вам про неприємні ситуації під час спілкування в Інтернеті, підкресливши, що Ви не будете сердитися, про що б вона не розповідала.
 Переглядайте інформацію, що міститься в комп’ютері Вашої дитини. Це допоможе Вам контролювати її спілкування в мережі. Але пам’ятайте, що дитина може користуватися Інтернетом не тільки вдома, але і в школі, Інтернет-клубі, у друзів.
 Нагадуйте дитині про те, що всі правила безпеки в Інтернеті залишаються в силі й тоді, коли вона користується комп’ютером і не вдома, наприклад в Інтернет-кафе чи у друзів.
За матеріалами:http://znam-school-internat.kirovedu.com
  




  

Немає коментарів:

Дописати коментар